ΑΚΕΛ: H κοινωνία περιμένει από την κυβέρνηση ουσιαστικά -και όχι επικοινωνιακά- μέτρα για την ακρίβεια

Η πίεση του συνδικαλιστικού κινήματος και του ΑΚΕΛ αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας ανάγκασε τον κ. Χριστοδουλίδη να ασχοληθεί επιτέλους με την ακρίβεια που συμπιέζει τη μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων. Ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινωνία περιμένει ουσιαστικά -και όχι επικοινωνιακά- μέτρα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες και χειροπιαστές προτάσεις που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ εδώ και μερικά χρόνια, που μπορούν να δώσουν άμεσα ουσιαστική ανακούφιση σε χιλιάδες νοικοκυριά, εργαζόμενους, μικροεπιχειρηματίες και νέα ζευγάρια. Ανάμεσα σε άλλα:

  1. Για τον ηλεκτρισμό: συνέχιση της επιδότησης, διεύρυνση του καταλόγου δικαιούχων μειωμένης διατίμησης και μείωση του ΦΠΑ
  2. Μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα μαζί με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά
  3. Κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα
  4. Ενσωμάτωση της ΑΤΑ στο διάταγμα για τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
  5. Φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας για χρηματοδότησης στοχευμένων πολιτικών όπως είναι η επιδότηση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων

Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση καλείται να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι δυνατόν να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία με αυξημένα έσοδα λόγω της ακρίβειας, να καταγράφονται υπερκέρδη ρεκόρ για τις τράπεζες, να σημειώνονται υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας αλλά η κυπριακή κοινωνία να έχει γονατίσει.