ΑΚΕΛ: Κι επί Αναστασιάδη κι επί Χριστοδουλίδη παίζεται το ίδιο παιχνίδι υπέρ των τραπεζών

Κι επί Αναστασιάδη κι επί Χριστοδουλίδη παίζεται το ίδιο παιχνίδι υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των δανειοληπτών, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης μαζί με τον Συναγερμό ανέβαλαν χθες στη Βουλή την ψηφοφορία επί της πρότασης νόμου που θα αποκαταστήσει το δικαίωμα των δανειοληπτών να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη όταν οι τράπεζες επιβάλουν παράνομες υπερχρεώσεις και καταχρηστικές ρήτρες.

Δεδομένου ότι διαφάνηκε ότι είχε σχηματιστεί πλειοψηφία για να περάσει η πρόταση, γίνεται φανερό ότι η αναβολή της ψηφοφορίας δεν είναι αθώα. Πόσα χρόνια άραγε θα συζητείται η κατοχύρωση του αυτονόητου; Πόσα χρόνια θα παίζεται το ίδιο παιχνίδι -πριν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τώρα με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη- σε βάρος των δανειοληπτών και υπέρ των τραπεζών; Τα κόμματα και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης πρέπει να διαλέξουν που θα σταθούν: είτε στην πλευρά της κοινωνίας, είτε στην πλευρά των τραπεζών και του Συναγερμού.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει προς όλους ότι όλα αυτά συμβαίνουν τις ίδιες ακριβώς μέρες που οι τράπεζες ανακοινώνουν υπερκέρδη δεκάδων εκατομμυρίων και οι εταιρίες διαχείρισης δανείων εξαπολύουν νέο κύμα εκποιήσεων ενάντια σε οικογενειάρχες και μικροεπιχειρηματίες. Το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα επιμένει μέχρι τέλους να ψηφιστεί η Πρόταση Νόμου που συνυπογράφει με άλλα κόμματα και βουλευτές.