Την παραίτηση του στην διάθεση του προέδρου της Δημοκρατίας έθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Λαιμητόμος. com», μετά από την δημοσίευση σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, την απόφαση του να προχωρήσει στην διαγραφή μικροπαραπτώματος του ενός εκ των δύο υιών του .
Ο λόγος που προχώρησε στην σχετική απόφαση σύμφωνα με πηγή από το στενό περιβάλλον του Γενικού Εισαγγελέα δεν αφορούσε την αναστολή ποινικής δίωξης του γιου αλλά για λόγους ευθιξίας, από τον κίνδυνο να καταρρεύσει ακόμα ένας θεσμός στην κυπριακή Κοινωνία.
Όπως ανέφερε η ίδια πηγή μετά τα τελευταία γεγονότα οδηγηθήκαν στα «τάρταρα», τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική δύναμη της Κύπρου , στόχος του ήταν να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά πάνω στην νομική εξουσία του κράτους και κατά συνέπεια να κλονιστεί η πίστη του κόσμου σε αυτή. Ειδικά αυτή την εποχή που ο κυπριακός λαός «έχασε και τα αυγά και τα καλάθια» και δεν ξέρει σε τι να πιστέψει.
«Δεν αισθάνομαι ότι έχω κάνει ηθικό παράπτωμα»
Για την για την αναστολή της ποινικής δίωξης του γιου όπως ανέφερε η ίδια πηγή αλλά αποκάλυψε και ο ίδιος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό κανε σταθμό SIGMA δεν έχει μετανιώσει. Όπως εξήγησε το έχει κάνει με πλήρη συνείδηση και με πλήρη διαφάνεια και δεν αισθάνεται καμία ντροπή. «Δεν αισθάνομαι ότι έχω κάνει ηθικό παράπτωμα», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι αν ήθελε να το καλύψει, θα μπορούσε εύκολα να το κάνει. Υποστήριξε παράλληλα ότι έχει βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά και δεν δικαιολογείτο να μην το κάνει για το δικό του παιδί μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για το παιδί του.
Οποιεσδήποτε αιχμές υπάρχουν για κάλυψη, είναι για να δημιουργούνται εντυπώσεις, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, αφήνοντας αιχμές για το άτομο που το δημοσίευσε, τη χρονική στιγμή του το έκανε.
«Σήμερα δεν αποτελεί καν αδίκημα», το παράπτωμα που βαραίνει το γιο του, είπε ο κ. Κληρίδης, προσθέτοντας ότι «καμιά συνεπεία δεν θα είχε για το παιδί μου ακόμα και αν οδηγείτο στα δικαστήρια».
Δεν απεδέχθη ο πρόεδρος
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς δεύτερη σκέψη δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κληρίδη, καθώς η μακρόχρονη θητεία του στην υπηρεσία του νόμου δεν επισκιάστηκε ποτέ από σκάνδαλα και υποψίες.
Αντίθετα είναι από τις λίγες προσωπικότητες του κυπριακού στερεώματος που έχει να δείξει περγαμηνές στην δουλειά του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Κληρίδης βρίσκεται στην θέση του για περίπου οκτώ χρόνια, επί διακυβέρνησης τριών προέδρων, καθώς έχριζε της αποδοχής και του σεβασμού τους, παρά το γεγονός ότι οι αυξημένες εξουσίες που έχει στα χέρια του τον έφεραν μερικές φορές σε σύγκρουση μαζί τους.
Επισημαίνετε ότι την παραίτηση του είχε θέση και στην διάθεση του πρώην πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για θέμα που αφορούσε την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Σύμφωνα εξάλλου με την υπάρχουσα νομοθεσία ο συγκεκριμένος αξιωματούχος είναι «αμετακίνητος» από την θέση του μέχρι και την συνταξιοδότηση του και ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να προχωρήσει στην απόλυση του.
Της Ελένης Χαραλάμπους